29 month01 2013

Готуємося до проведення днів з безпеки руху поїздів

У відповідності до домовленостей, досягнутих на переговорах 16 січня ц.р., під час пікетування КМУ, щодо створення робочих груп на рівні КМУ та Укрзалізниці, ВПМУ направила до КМУ та Укрзалізниці відповідні листа зі складом своїх представників. За станом на 29.01.13 у ВПМУ немає інформації щодо розпоряджень про створення відповідних робочих груп.

Вільна профспілка машиністів України приділяє велику увагу питанням підвищення професійної майстерності членів профспілки. До членів ВПМУ, як правило, адміністрація більш вимоглива, особливо при проведені оперативних розборів або будь яких іспитів. Саме цьому членам ВПМУ необхідно підтримувати високий рівень своїх технічних знань. Крім цього, ВПМУ періодично проводить дні з безпеки руху поїздів, для встановлення реальної картини щодо відповідності тягового рухомого складу вимогам ПТЕ та інших нормативних документів з безпеки руху поїздів. У цьому році це питання як ніколи є принциповим, бо заплановане звернення до Генеральної прокуратури (у разі невиконання КМУ вимог, висунутих 16.01.13.) потребує документального підтвердження критичного стану рухомого складу, який утворився у зв’язку з невиконанням КМУ законів України та нормативно-правових актів у сфері діяльності залізничного транспорту.

Перші такі «Рекомендації» були розроблені ще у 1999 році, але за цей час багато документів було перероблено, тому пропонуємо вашій увазі нову редакцію наших «Рекомендацій». Враховуючи, що до ВПМУ вступає велика кількість працівників пасажирського господарства, зараз проводиться робота по розробці аналогічних рекомендацій для працівників пасажирського господарства. Будемо щиро вдячні за висловлені зауваження до «Рекомендацій профкомам ВПМУ для проведення днів з безпеки руху поїздів».