28 листопада 2012

Оздоровлення членів ВПМУ

Був відмічений позитивний досвід оздоровлення на Південно-Західній залізниці, на якій начальник залізниці Кривопишин О.М. встановив порядок оздоровлення незалежно від членства у тих чи інших профспілках. Але, нажаль, такий підхід не «приживається» на інших залізницях.
Навіть у питаннях оздоровлення дітей деякі горе-керівники, по-перше дивляться на те, у якій профспілці знаходяться батьки.
Так виконуючий обов’язки начальника локомотивного депо Іловайськ Донецької залізниці Давидов В.А. відмовив машиністу Ковшову Є.В у наданні оздоровчої путівки його сину, мотивуючи тим, що для отримання путівки для оздоровлення дітей недостатньо бути застрахованою особою, треба ще бути членом профспілки залізничників та транспортних будівельників.
Заступник голови Наглядової ради Фонду соцстраху з тимчасової втрати працездатності (ФССзТВП), - голова ВПМУ С.Каріков довів цю інформацію до директора Виконавчої дирекції ФССзТВП.
Виконавча дирекція ФССзТВП, провівши необхідну перевірку, встановила, що комісія із соціального страхування на підприємстві створена без урахування вимог п.З ст.50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" від 18.01.2001 №2240 і Положення про комісію із соціального страхування підприємства, установи, організації, затвердженого постановою правління Фонду від 23.06.2008 № 25, а саме, Вільною профспілкою машиністів України локомотивного депо Іловайськ представника до складу комісії із соціального страхування не делеговано, на що звернуто увагу адміністрації локомотивного депо Іловайська, голови комісії із соціального страхування та запропоновано привести у відповідність роботу комісії із соціального страхування з урахуванням прав усіх застрахованих осіб.
Виконавчою дирекцією Донецького обласного відділення Фонду дане питання взято під контроль.