28 березня 2012

Проблема забезпечення оплати службових поїздок локомотивних бригад знаходить своє вирішення на Південно-Західній залізниці!

Під час проведення Координаційної Ради ВПМУ 14 березня 2012р., Генеральний Директор Укрзалізниці Козак В.В. та начальник Південно-Західної залізниці Кривопішин О.М. уважно вислухали аргументи присутніх членів профспілки щодо антисоціального характеру існуючого порядку відшкодування витрат локомотивним бригадам за придбані квитки на пасажирські поїзди при виконанні ними службових поїздок пасажирами.

В понеділок 19 березня, на апаратній нараді, начальник Південно-Західної залізниці Кривопішин О.М. надав доручення причетним галузевим службам щодо пошуку шляхів вирішення означеної проблеми, яка була висвітлена машиністами на засіданні Координаційної Ради. Начальником залізниці для виконання цього завдання був означений тижневий термін.

В четвер, 22 березня, з представниками депо та причетних служб була проведена нарада при заступнику начальника залізниці НЗТ.

На цій нараді начальником фінансової служби залізниці Василюк І.А. компетентно та в доступній формі було наведено декілька варіантів забезпечення безготівкового придбання локомотивними бригадами пасажирських квитків для виконання службових поїздок. Вибір будь-якого з варіантів залежить тільки від самого локомотивного депо із врахуванням індивідуальної специфіки забезпечення перевезень.

Представники інформаційно-обчислювального центру та пасажирської служби відповіли на запитання присутніх та запевнили про готовність сприяти вирішенню будь-яких проблем із можливою відсутністю терміналів у касах станцій чи вокзалів, забезпечення позачергового придбання квитків локомотивною бригадою, бронюванню місць в регіональних поїздах, тощо. Але, для упередження можливих проблем, цим службам необхідно оперативно надавати опис т.з. «вузьких місць».

На жаль, всупереч тексту телеграми – виклику, де на нараду були запрошені представники ВСІХ профспілок, начальники локомотивного депо Жмеринка, Шепетівка та Чернігів не вважали за необхідне довести інформацію про нараду до відома голів профспілкових комітетів ВПМУ, звільнити від роботи та забезпечити їх участь в нараді. Зважаючи на це, дискусії та плюралізму думок серед запрошених представників не вбачалося. Проти позиції ВПМУ, з боку присутніх начальників депо домінувала лише одна позиція – готівкова форма всіх влаштовує, невдоволених немає!

Тим не менше, в понеділок 26 березня, на апаратній нараді, заступник начальника залізниці НЗТ Антонюк І.Р. запевнив начальника залізниці, що прийнято рішення про загальний перехід від готівкової форми відшкодувань на безготівкову форму (картки). Цю роботу, як було обіцяно Антонюком І.Р., буде проведено у тижневий термін.

Начальник Південно-Західної залізниці Кривопішин О.М. надав доручення інспекції по контролю виконання при начальнику залізниці взяти цей процес на контроль.

Зі свого боку, дорожня профспілкова організація ВПМУ Південно-Західної залізниці буде пильно слідкувати за реалізацією прийнятого рішення.