10 серпня 2022

Профспілка надає допомогу ЗСУ, теробороні та постраждалим

Майже з першого дня активних бойових дій (24.02.2022р.) профспілкою та її первинними профспілковими організаціями здійснюється технічна та матеріальна допомога постраждалим членам профспілки, Збройним силам України, територіальній обороні, сім’ям загиблих членів профспілки.

Загальну суму фінансової допомоги, яку надають всі організації профспілки, визначити наразі неможливо. Але, наприклад, максимальна сума, яку вже витратила одна профспілкова організація на ці цілі, складає 340 000 гривень.

Створена при центральному офісі ВПМУ волонтерська група «Сітка перемоги» виготовила та передала безпосередньо до бойових підрозділів ЗСУ 30 захисних сіток загальною площею 639 м. кв.

Вільна профспілка машиністів України отримала вже другу партію гуманітарної допомоги від наших колег з Міжнародної Федерації Транспортників (ITF).

Як і раніше, ми просили у своїх колег лише про те обладнання та матеріали, які забезпечують життєдіяльність захисників чи постраждалих та не мають воєнного призначення.

Завдяки гуманітарній допомозі МФТ з’явилася можливість забезпечити кожного члена профспілки та членів їх сімей, хто зі зброєю у руках захищає Україну, наступним:

- індивідуальним фільтром для очистки води (ресурс до 4000 л) -1 шт;

- рowebank на сонячній батареї - 1 шт;

- ліхтариком (динамо) -1 шт;

- турнікетами - 2 шт;

- гемостатичний комплектом (кров+стоп) - 1 шт;

- радіоприймачем (динамо) - 1 шт.

Усі ці товари в Україні на цей час є гостродефіцитними. Орієнтовна вартість одного такого комплекту в межах 6500 – 8000 гривень.

Крім того, для певної категорії постраждалих членів профспілки до окремих первинних профспілкових організацій направлені бензинові генератори та малогабаритні газові балони з горілками.

На адресу Генерального секретаря МФТ Стівена Коттона було направлено відповідного листа з подякою йому, та усім учасникам цього проекту, за надану гуманітарну допомогу.

Співпраця з ITF продовжується.