24 лютого 2013

Протокол робочої групи

У відповідності до домовленостей, досягнутих при пікетування КМУ 16 січня цього року, була утворена спільна робоча комісія представників Укрзалізниці, Вільної профспілки машиністів України та Вільної профспілки залізничників України.

Робоча комісія розглянула як 8 питань, що були звернені до Кабінету міністрів, так і додатково 17 питань, вирішення яких є в компетенції Укрзалізниці.

За результатами роботи прийнято для виконання протокол, який затвердив Генеральний директор Укрзалізниці С.П. Болоболін 18 лютого.

Як робота в робочій комісії, так і протокол, по змісту та формі повністю підтверджує факт наявності соціального діалогу на рівні Укрзалізниці між адміністрацією та вільними профспілками, що визнані репрезентативними на галузевому рівні.

Не усі питання були вирішені остаточно, але є впевненість у їх вирішенні на рівні робочих груп. Що створені у відповідності до цього протоколу.

Як правило, на розгляд робочих груп винесені питання по, яких позиції вільних профспілок не співпадають з позицією адміністрації.

Офіційне визнання адміністрацією наявності різних позицій та підходів до вирішення деяких питань, як підписання протоколу усіма учасниками переговорів, є реальним підтвердженням соціального діалогу у галузі та надає впевненості у можливості вирішення піднятих питань і на подальше.

На превеликий жаль, Кабінет міністрів України не виконав своїх обіцянок щодо створення для розгляду питань, піднятих при пікетування , робочої комісії на рівні Кабміну, тому Президія ВПМУ прийняла рішення про звернення до Президента україни В.Ф.Януковича, який перший відреагував на наше пікетування та доручив ще 17 січня Кабінету міністрів провести відповідну роботу з профспілками галузі.