23 квітня 2009

Зустріч профспілок з Головою Верховної Ради України

21 квітня Голова Верховної Ради України В.М.Литвин зустрівся з керівниками профспілок, що діють на залізничному транспорті, за їх проханням.
Під час зустрічі В.М.Ткачов, С.Г.Каріков та Г.М.Недвига проінформували Володимира Михайловича про ситуацію, що склалася на залізничному транспорті у зв’язку з кризовими явищами в Україні. Головна увага була приділена питанням реформування галузі та намаганням Міністерства транспорту та зв’язку порушити цілісність виробничо-технологічного комплексу залізничного транспорту.
Голова Верховної Ради погодився з думкою про те, що реформування потрібно починати з прийняття закону „Про особливості реформування залізничного транспорту України” та широкого обговорення цього питання у суспільстві та відпрацювання необхідної нормативної документації.
Крім того, представники профспілок звернули увагу спікера парламенту на неприпустимість прийняття Трудового кодексу у редакції, що звужує права профспілок щодо захисту соціально-економічних та трудових прав найманих працівників та звужує гарантії їх діяльності.
По всім питанням, що піднімалися було досягнуто взаєморозуміння. При цьому Голова Верховної Ради України В.М.Литвин погодився надати допомогу у вирішенні питань, що піднімалися профспілками.