12 червня 2017

Звернення Президії до членів правління ПАТ УЗ

Звернення
Президії ВПМУ
до членів правління ПАТ «Укрзалізниця»
 
Шановні члени правління.
В котре надходить інформація щодо намірів громадських організацій провести пікетування будинку адміністрації Укрзалізниці.
Враховуючи, що така тенденція з’явилась лише під час Вашого керівництва Укрзалізницею, Президія ВПМУ визнала за доцільне провести аналіз ситуації. що привела галузь до таких стихійних акцій протесту та довести до Вас його результатами.
На нашу думку до такої ситуації Укрзалізницю привели декілька основних факторів безпосередньо пов’язаних з Вашим керівництвом, що приводять колективи залізничників до соціальної напруги та масового невдоволення.
1.        Недолуга кадрова політика що проводиться Вами:
-          на посади керівного складу, починаючи від керівників регіональних філій, філій, дирекцій залізничних перевезень, департаментів призначаються особи, деякі з яких взагалі не відповідають необхідним кваліфікаційним вимогам та не мають уяви про залізничний транспорт;
-          декларуючи необхідність зменшення кількості працівників апарату управління та непрофільної діяльності, стрімко зростає кількість департаментів та структур, які взагалі не мають відношення до основної, перевізної діяльності галузі;
-          у деяких структурних підрозділах правлінням вже тричі змінено керівників, що свідчить про неспроможність проведення ефективної кадрової політики правлінням.
2.                       Не враховуючи реалій сьогодення та традицій вивірених часом, правління порушує міжпрофесійні співвідношення в оплаті праці залізничників, виводячи з колективно-договірного регулювання необґрунтовано завищені заробітні плати керівників, незалежно від результатів їх діяльності. Разом з цим різко підвищене навантаження на рядових працівників (робота локомотивних бригад тривалістю по 12 годин стала не винятком, а нормою).
3.Декларуючи принципи соціального діалогу та відповідальності (навіть створивши департамент соціальної відповідальності), вже півтора року зволікається питання розробки Колективного договору ПАТ «УЗ». Процес реформування проводиться без участі та урахування позиції профспілок.
4.Все це викликає недовіру залізничників до рішень, що приймає керівництво ПАТ та керівники ними призначені на місцях, підвищує соціальну напругу у колективах та байдужість до результатів праці.
Така ситуація не могла не привести до негативних наслідків аж до погіршення ситуації з безпекою руху поїздів, трудової та технологічної дисципліни, про що свідчить рекордне збільшення кількості проїздів забороняючих сигналів та аварій.
На нашу думку саме це приводить до стихійних акцій протесту залізничників, але їх кількість та періодичність неминуче приведе до більш рішучих організованих дій аж до загальноукраїнського страйку.
Ми розуміємо, що для деяких з Вас ця посада ще одна можливість для кар’єрного зростання, а для нас – залізничників це життя, доля, майбутнє галузі та нашої держави – України.
Не руйнуйте нашу галузь. Не позбавляйте сотні тисяч залізничників їх майбутнього.
 
 
За дорученням Президії,
з повагою,
 
голова профспілки                                                                                      С.Каріков
12.06.17р.